Installation af luft til vand varmepumper

Vil du bakke op om den grønne omstilling og samtidig spare penge på varmeregningen, skal du investere i en luft til vand varmepumpe. Luft til vand varmepumper er nogle af de mest effektive opvarmningsformer og kan være en god investering, hvis du har et oliefyr eller naturgasfyr.

En luft til vand varmepumpe bruger primært grøn energi, og er derfor en meget miljøvenlig opvarmningsform. Ved at investere i en luft til vand varmepumpe kan du således mindske din CO2 udledning og skåne miljøet.

En luft til vand varmepumpe er derudover meget energieffektiv og billig i drift, og hvis du skifter fra et naturgasfyr eller et oliefyr, vil du kunne spare op til  50% af varmeforbruget. Der er således mange besparelser at hente på både energiforbruget og på varmeregningen.

I modsætning til en luft til luft varmepumpe, hvor du selv kan montere dele af varmepumpen, kræver det en professionel af foretage montering og installation af en luft til vand varmepumpe. Hos JoNiTeknik har vi stor ekspertise inden for installation af luft til vand varmepumper, og kan derfor hjælpe dig med en korrekt opsætning.

Kontakt os på 91 10 00 00, hvis du ønsker et tilbud på montering og installation af din luft til vand varmepumpe.

 

Varmepumpe luft til vand incl. montering

fra kr. 81000,- incl. moms

Uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud 

Udfyld formularen herunder, hvis du har spørgsmål eller ønsker et uforpligtende tilbud. Du kan også ringe på telefon 91 10 00 00

Sådan virker en luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe fungerer lidt på samme måde som en luft til luft varmepumpe. I modsætning til en luft til luft varmepumpe kan en luft til vand varmepumpe dog levere varme til både rumopvarmning og opvarmning af brugsvand.

Luft til vand varmepumper består af både en udendørs del og en indendørs del, og fungerer ved at udvinde energien fra luften udenfor til varme og varmt vand. Dette foregår ved, at ventilatoren i ude-delen suger luften udenfor ind i varmepumpen til en varmeveksler. Her trækker varmepumpens ude-del varmeenergien ud af luften, og fører den ind til et kølemiddel. Kølemidlet opvarmes ved hjælp af en kompressor og føres ind til inde-delen gennem et rør. Her varmer kølemidlet vandet i varmtvandsbeholderen op, hvorefter vandet kan bruges til varmt brugsvand og til rumopvarmning via radiatorer eller gulvvarme.

En luft til vand varmepumpe fungerer hele året rundt, også i de kolde vintermåneder. Varmepumpen benytter strøm til opvarmning, hvilket kan give en højere elregning. Den leverer dog mere varme end den el den forbruger, og er derfor en økonomisk fordelagtig type opvarmningsform.

Fordele ved en luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er en af de mest effektive varmeanlæg. Den er ikke helt lige så effektiv som jordvarme, til gengæld kræver den ikke ligeså meget plads i haven som et jordvarmeanlæg. En luft til vand varmepumpe er desuden billigere at installere.

Der er flere fordele ved en luft til vand varmepumpe. En af de væsentligste fordele er, at den er klimavenlig, da den bruger naturens egne ressourcer, og du støtter dermed den grønne omstilling ved at få installeret en luft til vand varmepumpe.

En luft til vand varmepumpe er desuden meget energieffektiv, og kan levere 3,5-5 gange mere varme end den bruger i strøm. Det betyder, at du opnår et lavere varmeforbrug og store energibesparelser, når du vælger installation af en luft til vand varmepumpe. Skifter du fra et olie- eller naturgasfyr kan du desuden spare væsentligt på dine varmeudgifter.

En anden fordel ved en luft til vand varmepumpe er, at den har en høj driftssikkerhed og er let at betjene. Den kræver desuden ingen vedligeholdelse foruden et årligt servicetjek, og er dermed en rigtig nem opvarmningsløsning.

Vil du gerne investere i en varmepumpe, er det desuden muligt at søge om tilskud til en luft til vand varmepumpe via Energistyrelsens bygningspulje.

Professionel installation af luft til vand varmepumpe

Ønsker du at investere i en luft til vand varmepumpe, kan vi være behjælpelige med montering og installation. Dog er der nogle ting du skal være opmærksom på, inden du vælger denne type opvarmningsform.

En luft til vand varmepumpe kræver, at du har et vandbåret varmesystem, og at boligen er tilstrækkeligt isoleret. Samtidig skal radiatorerne være tilstrækkeligt store, før at det kan betale sig at få installeret en luft til vand varmepumpe. Endelig skal du være opmærksom på, at varmepumpens ude-del kan være støjende, og du skal derfor finde et sted, hvor varmepumpen kan placeres, uden at den generer nogen parter.

Vil du gerne have en miljøvenlig og energieffektiv opvarmningsform, er en luft til vand varmepumpe dog et rigtig godt valg. Hos JoNiTeknik tilbyder vi en professionel installation af luft til vand varmepumper. Vi har en stor faglig ekspertise og en bred erfaring inden for montering af luft til vand varmepumper.

Når du vælger os til at stå for opsætningen, er du derfor garanteret en korrekt installation af din luft til vand varmepumpe. Vi sørger for, at alle delene på din varmepumpe er forbundet korrekt, og tjekker naturligvis, at varmepumpen fungerer helt optimalt, inden vi kører. Vi kan desuden være behjælpelige med at give dig kompetent rådgivning i forhold til placering og montering af din luft til vand varmepumpe, så du får den mest optimale varmeløsning.

Få service på din luft til vand varmepumpe

Foruden installation af luft til vand varmepumper kan vi også tilbyde service på din varmepumpe. Det er et krav fra Miljøstyrelsen at få foretaget et årligt serviceeftersyn på luft til vand varmepumper, og i nogle tilfælde kan der kræves dokumentation for dette.

Hos JoNiTeknik sørger vi for et grundigt servicetjek af din luft til vand varmepumpe, som lever op til Miljøstyrelsens krav. Vi kontrollerer og undersøger, at din varmepumpe fungerer, som den skal, og sørger også for at lave de nødvendige justeringer, så du får mest ud af din luft til vand varmepumpe.

Et serviceeftersyn hos os giver dig tryghed i at vide, at din luft til vand varmepumpe er driftssikker og energieffektiv. Samtidig kan du med et serviceeftersyn forebygge skader på varmepumpen og forhindre, at varmepumpen mister sin effektivitet.