Montering af luft til luft varmepumper

​Flere og flere vælger at supplere deres primære opvarmningssystem med en luft til luft varmepumpe. Det kan der være mange gode grunde til. Har du et oliefyr, naturgasfyr eller elvarme, kan en luft til luft varmepumpe da også være en fordelagtig opvarmningsløsning for dig.

Luft til luft varmepumper anses som værende en af de bedste måder at opvarme hjemmet på. Det skyldes, at de både er miljøvenlige, effektive og energibesparende. Samtidig er en luft til luft varmepumpe både billig at installere og billig i drift. Dette gør således også, at en luft til luft varmepumpe både er god for miljøet og for din økonomi.

For luft til luft varmepumper gælder det, at du gerne selv må foretage dele af monteringen. Vil du gerne sikre, at din luft til luft varmepumpe er monteret korrekt, anbefaler vi dog, at du får en professionel til at udføre opgaven.

Hos JoNiTeknik tilbyder vi en professionel montering af din luft til luft varmepumpe, der garanterer dig en korrekt og veludført opsætning og en varmepumpe, der fungerer optimalt. Ring til os i dag på 91 10 00 00, hvis vi skal hjælpe dig med montering af din luft til luft varmepumpe.

Uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud 

Udfyld formularen herunder, hvis du har spørgsmål eller ønsker et uforpligtende tilbud. Du kan også ringe på telefon 91 10 00 00

Sådan virker en luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe bruges ofte som opvarmningsløsning i sommerhuse, men kan også bruges som supplement til dit centralvarmesystem i din helårsbolig.

En luft til luft varmepumpe består ligesom en luft til vand varmepumpe af en ude-del og en inde-del, som er forbundet gennem væggen. Ude-delen placeres udenfor huset og har en ventilator, hvor inde-delen placeres indenfor i huset og har en blæser.

Luft til luft varmepumper virker ved, at de udnytter varmeenergien fra luften udenfor og omdanner denne til varme med en højere temperatur, som blæses ind i boligen. Derved kan luft til luft varmepumpen bruges til rumopvarmning.

Selvom en luft til luft varmepumpe benytter udnytter energien fra partiklerne i luften, bruger den også elektricitet. Det kan betyde, at elregningen bliver lidt højere, medmindre man tidligere har haft elvarme. Til gengæld vil varmeforbruget blive lavere.

Fordele ved en luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe kan ikke bruges til opvarmning af brugsvand, og kan derfor ikke bruges som den primære opvarmningsløsning i boligen. Den har dog mange andre fordele, som netop gør den til en fordelagtig investering.

Nogle af de væsentligste fordele ved en luft til luft varmepumpe er, at den er klimavenlig, energieffektiv og billig i drift. En luft til luft varmepumpe bruger grøn energi og kan levere omkring 3-5 gange så meget energi, som den bruger.

Det betyder således, at du med en luft til luft varmepumpe kan skåne miljøet for en stor mængde CO2 udledning og samtidig opnå store energibesparelser og et lavere varmeforbrug, som kan mærkes på pengepungen. Luft til luft varmepumper er desuden billige i investering og kræver ikke den store vedligeholdelse.

En anden grund til at vælge en luft til luft varmepumpe er, at denne type varmepumpe kan være med til at skabe et bedre og sundere indeklima og give en god temperatur i rummene. Det skyldes, at en luft til luft varmepumpe cirkulerer luften rundt i boligen. Mange luft til luft varmepumper kan desuden fungere som air-condition.

Få hjælp til montering af luft til luft varmepumpe

Der er således en lang række fordele ved luft til luft varmepumper. Dog er der også nogle ting du skal være opmærksom på, inden du investerer i en luft til luft varmepumpe. Blandt andet kræver en varmepumpe, at der er en god isolation i boligen. Samtidig kan en luft til luft varmepumpe også være støjende og ødelægge æstetikken på huset.

Ønsker du at investere i en luft til luft varmepumpe, kan vi hjælpe dig med monteringen. Vi er specialiserede inden for varmepumper og har flere års erfaring med montering af luft til luft varmepumper. Når du får JoNiTeknik til at stå for monteringen af din luft til luft varmepumpe er du garanteret en korrekt og professionel opsætning. Vi sørger desuden for, at din varmepumpe fungerer helt optimalt, inden vi går.

Har du brug for et servicetjek af din luft til luft varmepumpe, kan vi også klare det. Det anbefales, at luft til luft varmepumper får et serviceeftersyn mindst hvert 2. år. Dette er for at sikre, at varmepumpen fungerer, som den skal. Når du bestiller et serviceeftersyn hos os, sørger vi således for at justere varmepumpen, så den fungerer helt optimalt igen.

Montering af luft til luft varmepumpe

Hos JoNi Teknik tilbyder vi en standard installation af alle typer luft til luft varmepumper.

Installationen omfatter:

 • Kørsel
 • Installation af varmepumpe, herunder montering af udedel samt indedel
 • Hulboring gennem væg til kølerør, drænslange samt el. Max. tykkelse 25 cm.
 • Opsætning af rør kanaler 2 m. Ekstra kan tilkøbes.
 • Trækning af kobberrør, elledning samt drænslange op til 4 meter
 • Tilslutning af kobberrør og el-ledninger mellem udedel og indedel
 • Tilslutning til eksisterende stikkontakt eller sikkerhedsafbryder (skal være med jord) max. 1 m. ellers afprøves der med forlængerledning
 • Trykprøvning af installation
 • Vakuumsugning af installation
 • Opstart samt afprøvning af anlæg

Max. standard monteringshøjde 2 m.

3.495 kr. inkl. moms

 

OBS: Ved standard installation af luft til luft varmepumpe sørger kunden for, at der er monteret evt. lecasten/fliser i vater til udedelen, eller at der er leveret vægbeslag med vibrationsdæmpere (kan tilkøbes).

Hulboring gælder ikke i beton, sokkel med granit eller kampesten.

Evt. forlængelse af installation over 4 m. koster 400 kr. inkl. moms pr. påbegyndt meter.

Tilkøb af monteringskit til varmepumpe

Ovenstående tilbud på standard installation af varmepumpe er ekskl. varmepumpe samt monteringssæt. Monteringskit til varmepumpe kan tilkøbes og indeholder:

 • Rørsæt på 4 meter
 • Regulerbart jordstativ (lav model)
 • Kondensslange på 4 meter
 • Kabelkanal til vægtilslutning
 • Kabelkanal på 2 meter
 • Vibrationsdæmpersæt

Fra 1.350 kr. inkl. moms.

Tilbud på installation af varmepumpe

Hos JoNi Teknik har vi et særligt tilbud på installation af Copmax varmepumper. Få en komplet installation af enten Copmax 3,5 KW eller 5,3 KW varmepumpe med Wi-Fi. Se vores tilbud herunder.

 • Copmax varmepumpe luft til luft 3,5 KW med Wi-Fi og standard installation: 9.995 kr. inkl. moms.
 • Copmax varmepumpe luft til luft 5,3 KW med Wi-Fi og standard installation: 10.495 kr. inkl. moms.

Tilbuddet er inkl.: Standardinstallation og monteringskit. Tilbuddet er ekskl.: 230 V arbejder og opsætning af Wi-Fi. Tilbuddet gælder Sjælland, Lolland, Falster samt Møn (kun brofaste øer).

Er du interesseret i tilbuddet, eller ønsker du at høre mere om mulighederne for opsætning af varmepumper, er du velkommen til at ringe på 91 10 00 00.

Copmax luft til luft varmepumper

Copmax luft til luft varmepumpe er en alsidig og effektiv opvarmningsmulighed til sommerhuset, annekset eller andre steder. Både Copmax 3,5 KW og 5,3 KW luft til luft varmepumper er økonomiske varmepumper med mange funktioner. De yder henholdsvis 3,5 kW og 5,3 KW, og er begge kategoriseret som en A+ varmepumpe. De er dermed ikke alene effektive, de er også energibesparende. Varmepumperne har indbygget timerfunktion, så du kan programmere start og stop helt efter dine ønsker. Varmepumperne kan også køle, så de fungerer som en aircondition på de varme dage. Både Copmax 3,5 KW varmepumpe og Copmax 5,3 KW varmepumpe har fjernstyring via internet. Det betyder, at du kan styre din varmepumpe, uanset hvor du befinder dig. Takket være +8-grader funktionen kan du desuden holde fritidshuset, garagen eller annekset frostfrit uden at anvende særlig meget energi.